torsdag, augusti 3

Rasister, bombhoger och andra tokskallar

Anonymous said...
Förstår att du är rädd... vi är alla rädda här i sverige. Ni blir bara allt fler!

onsdag, 02 augusti, 2006Jag vill garna kommentera.
Kara Anonymous.
Jag forstar att DU ar radd. Om jag var en feg liten rasist sa skulle inte jag heller vaga skriva mer an ett par meningar i en blog. Det ar inte som att ni ar kanda for att kunna formulera er speciellt val, varken i tal, skrift eller tanke, och radslan for att behova sta med byxorna nere, och ha alla forsta hur otroligt ynklig du ar maste vara en tung sak att bara.
Ett klargorande kanske ar pa sin plats.
Den har bloggen ar antirasistisk.
Jag tolererar inte kommentarer som antisemitiska eller antimuslimska, eller kommentarer som gor utfall mot nagon grupp. Vill ni sta och onanera i era horn sa star det er fritt. Min blog far ses som en slags folkbildningsexperiment.
Den ar inte menad som ett forum for grabbar pa sockerrus.
Nar jag bestamde mig for att halla en blogg sa var det for att ge den har resan ett syfte, ett varde.
Det var inte for att en massa grabbar/forvuxna barn skulle kunna sitta som sma muftis, och utfarda fatwor at alla hall och kanter.
Hittills har jag inte modererat i blogg-kommentarerna, och skulle tycka att det var skittrist om jag skulle behova gora det, men det ar INTE ok, att skriva rasistiska, kolonialt fargade, eller blodtorstande kommentarer i min blogg.

Jag tycker inte att det ar kul, bra, eller ens ok att ge sig pa israeliska civila.
Inte av taktik, utan for att det ar hemskt, vidrigt, och fel att morda oskyldiga.
Pa sa satt hade jag principiellt inte haft nagra problem med att beskriva civila israelers lidande.
Nu ar mina forutsattningar sadana att jag talar arabiska, att jag kan smalta in, och beskriva en plats, och manniskors som annars tycks statiska och endimensionella.
DOCK. Det gar inte att komma undan. Det gar tio doda araber pa en israel, israels krig riktar sig mot infrastruktur, civila boningshus, flygplatser, elkraftverk och i princip allt det som Libanon byggt upp under 15 ar. Det ar borta, nu, forstort, och det maste vi kunna skriva, och fordoma. Vi maste stalla dem till svars, och vaga gora det oppet och tydligt.

29 Comments:

Anonymous Martin said...

Ledsen att du ska behöva ta emot sån't skräp. Vissa verkar skriva för att vräka ur sig saker snarare än för att kommunicera.

Väldigt intressant blogg, tack för din rapportering. Jag känner att det är svårt att skapa sig en bild av konflikten med alla som känner så starkt för en sida. Jag tolkar situationen som att Hizbollah försöker stärka sin maktbas genom att trigga en konflikt och Israel svarar förutsägbart med det övervåld Hizbollah behöver för att stärka sympatierna samtidigt som civila drabbas något oerhört. Tror du att det är en riktig analys? Vad anser människor du träffar om Hizbollah? Finns det någon uttryckt ilska mot dem, eller är något sådant omöjligt i en stund då alla sluter upp emot Israel? Vilka spänningar finns inom Libanon idag? Hur skiljer sig informationen som når Libaneser från den vi nås av?

torsdag, 03 augusti, 2006  
Anonymous Ali said...

Visst är det jobbigt att folk ser igenom din propaganda.
Synd att människor som du får så mycket uppmärksamhet medan andra sidan bara tystas ned.

torsdag, 03 augusti, 2006  
Blogger Hogrelius said...

Låt dig inte förledas till att börja ta bort inlägg! Låt de ev. tokskallar som finns publicera sin skit så att man ser hur de resonerar!

torsdag, 03 augusti, 2006  
Anonymous Johan i Kanada said...

"bombhöger"...
Vad anser du om termen "terroristislam"? Lika nyanserad kanske?

torsdag, 03 augusti, 2006  
Anonymous Johan i Kanada said...

Förresten, apropå racism och tolerans, kolla in Hamas charter samt diverse uttalanden av Hisbollahledaren Nasrallah. Tydligare kan det inte bli.

Den anonyma killen/tjejen verkar (kanske) tycka att det finns för många araber/muslimer i Sverige, vilket du fördömer som racism.
Vad anser Hamas och Hizbollah om antalet judar i Israel?

torsdag, 03 augusti, 2006  
Blogger Klas said...

Johan - du försvarar som väntat ett rasistiskt uttalande.

Att påstå att det finns för många araber/muslimer i Sverige är rasism, precis som om man skulle påstå dito om judar.

Att du försvarar henne är fruktansvärt, men visar lite vem du är. Tycker DU att det är för många araber/muslimer i Sverige?

Vad skulle få dig att kritisera Israel? Vilka övergrepp ska de begår för att du ska kritisera dem?

torsdag, 03 augusti, 2006  
Anonymous Johan i Kanada said...

klas,

Sluta ljug.

Jag försvarar inte rasism, jag pekar istället ut ytterliggare rasim, nämligen vissa islamofascisters rasism, vilken är lika primitiv som vissa svenskars, men definitivt mer våldsbenägen.

torsdag, 03 augusti, 2006  
Anonymous Christer said...

Jätte bra blogg :)
Väldigt intressant att läsa om en tjej som åker till ett krig.. och du skriver väldigt bra :)

Håller själv på med alternativ info och följer kriget i denna forums tråden http://www.2000taletsvetenskap.nu/php/viewtopic.php?t=503 där jag är forumes ansvarig för tidningen

och har även denna web sida http://www.documentaries.se/

Angånde nazzar som skriver kommentarer så är det bara att delete dom...deras syfte är bara att psyka så bort med dom

mvh
Christer från Malmö

torsdag, 03 augusti, 2006  
Anonymous Johan i Kanada said...

Christer,
De som har mest gemensamt med nationalsocialismen här är de som inte tolererar andra åsikter äm sina egna och som argument tillgriper smutskastning och glåpord. Och som instrument för sin opinionsbildning anser att censur är den rätta vägen.

fredag, 04 augusti, 2006  
Blogger Klas said...

Johan - du undviker att kritisera personer med rasistiska uttalanden. Du försöker istället tolka personen: "killen/tjejen verkar (kanske) tycka att det finns för många araber/muslimer i Sverige, vilket du fördömer som racism", utan att kritisera personen. Du kritiserar i nästa andetag Hizbollah - trots att den här bloggen inte försvarar Hizbollah - utan den libanesiska befolkningen. Du påstår att andra tillgriper smutskastning och glåpord, men i ditt fall är det din brist på kritik (av rasister och Israel) som är problemet.

Tänk om det här varit ett forum om förintelsen, och någon skrivit att det finns för många judar i Sverige. Att sedan följa upp med en kommentar som t.ex. "killen/tjejen verkar (kanske) tycka att det finns för många judar i Sverige, vilket du fördömer som racism. Vad anser Israel om antalet araber/muslimer i regionen?" är rasism, därför att man går i försvar av någon som gjort ett rasistiskt uttalande. Hoppas att vända på ditt uttalande får upp dina ögon - annars finns det nog tyvärr inget hopp för dig.

Jag inser att du försöker provocera fram uttalanden från Israelkritikerna som kan stärka dig i din uppfattning. Tyvärr har du kommit till fel ställe, eftersom det visat sig att alla som skrivit här är välinformerade - förutom några enstaka rasister...

fredag, 04 augusti, 2006  
Anonymous Anonym said...

Trist språk du använder här..

Och sååå förutsägbart om mellanöstern, tyvärr.

Men jag är ju man, vit och medelålders med utbildning, karriär, hög lön och väluppfostrade barn osv osv.
Jag är inte accepterad av din sort, förutom att sådana som jag, vi få som betalar skatt, skall bidra för att ni skall ha eran "frihet" och bidrag till detta..

BoB

fredag, 04 augusti, 2006  
Anonymous maartin said...

Tack för bra skriven blogg. Kul att läsa en annan sida av rapporteringen.

Och BoB: Ta ut ändan ur... Det har inget att göra med färg, utbildning eller lönestatus utan att du är en person som ironiserar över ordet frihet.

fredag, 04 augusti, 2006  
Anonymous Johan i Kanada said...

klas,

Återigen, sluta ljuga om mig, jag är totalt anti-rasistisk i alla avseeenden.

Personen skrev "ni blir bara allt fler". Vet du exakt vad han/hon menade? Jag antog han/hon "verkar (kanske) tycka att det finns för många araber/muslimer i Sverige", vilket självklart inte är rasistiskt.

Sluta automatreagera, läs och tänk först.

fredag, 04 augusti, 2006  
Anonymous Johan i Kanada said...

klas,

En sak till, jag undviker definitivt inte att kritisera rasister.
T ex så kritiserar jag hårt Hizbollah och andra rasism- och fundamentalismbaserade organisationer.

fredag, 04 augusti, 2006  
Blogger Klas said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

fredag, 04 augusti, 2006  
Blogger Walle said...

"Personen skrev "ni blir bara allt fler". Vet du exakt vad han/hon menade? Jag antog han/hon "verkar (kanske) tycka att det finns för många araber/muslimer i Sverige", vilket självklart inte är rasistiskt."

Nehä? Om det inte är rasistiskt att dela upp folk i folkgrupper och anse att vissa är för många- då förstår jag helt plötsligt varför du gillar apartheid...

lördag, 05 augusti, 2006  
Anonymous Anonym said...

Walle!
Det är för många kommunister också!
Var det rasistiskt eller bara en åsikt?
Lär ni er aldrig något? Betyder inte några miljoner mördade av Stalin något? Vad är skilnaden mellan dig och en nazist?

Sådana som du är skrämmande..

BoB

lördag, 05 augusti, 2006  
Anonymous Anonym said...

Klas,

Det har jag svårt att tro..

Men fakta då, skall Israel lägga sig ner och dö? Är du nöjd då? Hizbollah och Hamas är det en framtid för fred?

Hur dum får man vara?

BoB

BoB

lördag, 05 augusti, 2006  
Blogger Klas said...

BoB - Din förra post är rasistisk eftersom du försöker syfta på att folk som inte är av din sort inte skulle ha utbildning, pengar och väluppfostrade barn. Fruktansvärt. Tyvärr klarar du dig precis från hets mot folkgrupp, genom att vara lagom ospecifik.

Eftersom du verkar ha lite dålig koll: "Det är för många kommunister också!" verkar inte vara hets mot folkgrupp (om du följt debatten), eftersom politiska grupper får tolerera lite mer. Däremot skulle "vi borde döda alla kommunister" kunna åtalas.

Problemet med dig, BoB, är inte att du är för Israels självförsvar - det är att din ställning i konflikten verkar drivas av ett förakt för ett annat folk. Tyvärr talar du i tungor, använder inte argument, pratar om fakta när du menar åsikt. Du är helt enkelt inte särskilt bra på att diskutera. Men som svar på din fråga: Nej, Israel ska inte bara lägga sig ner och dö. De kan t.o.m. döda massor av Hizbollah-soldater - MEN undvik att skada den libanesiska befolkningen. Det är det den här bloggen handlar om. Om ett tiotal hade dött på kuppen så hade vi kanske inte reagerat. Men när tio till tjugo så många libaneser dör som Israeler, och när en femtedel av libanons befolkning befinner sig på flykt från sina hem - då finns det utrymme för kritik. Om du inte håller med om det så bryr du dig inte om alla de drabbade, vilket skulle kunna förklaras av din inställning till det drabbade folket.

Låt mig fråga dig: hade det varit okej om Indien gått in i Pakistan på samma sätt? Nu kanske du tycker det eftersom ditt förakt för libaneser även gäller pakistanier.

Slutligen - det är bara ni proisraeler som inte kan stå för era åsikter med namn, utan fegt gömmer er bakom anonymiteten. BoB, varför skriver du inte ut hela ditt namn?

lördag, 05 augusti, 2006  
Anonymous Anonym said...

Bob? Klas! kanske Paco?

Det är förnamn! Vad är skillnaden Klas?

Johan

lördag, 05 augusti, 2006  
Anonymous Anonym said...

Tack Johan, undrade vad han menade?

Bifogar en otroligt bra insändare från gårdagens SVD, för att få in lite pluralism i "debatten"..

Publicerat 4 augusti 2006 12:56

Väpnad konflikt med Iran och Syrien väntar

KOMMENTAR | Mellanöstern

Det pågående kriget i Libanon är inte ett krig mellan israeler och palestinier, heller inte mellan araber och judar. Det är ett krig som startats av den militanta islamismens krafter – Hizbollah, Hamas och Iran – och vars yttersta syfte är att utplåna staten Israel och fördriva dess judiska befolkning. Det är ett krig som har sin rot inte i Israels ockupation av Västbanken (och tidigare Gaza) utan i den religiöst, nationalistiskt och rasistiskt betingade extremism som fått allt starkare fäste i den arabiska världen och som uppfattar judendomen i synnerhet och den liberala västvärlden i allmänhet som sin dödsfiende.

Det är också ett krig som inte liknar tidigare krig i området. Historiskt har Israel vunnit snabba framgångar på slagfältet, men icke så denna gång. Tvärtom har landet upplevt två allvarliga bakslag. För det första har raketattackerna från Hamas i Gaza och Hizbollah i södra Libanon – som började långt innan det nuvarande kriget bröt ut – visat att Israel inte kan få fred genom militärt tillbakadragande. I realiteten har därmed Sharon/Olmerts strategi att byta land mot icke-krig – och på sikt fred – kollapsat. För det andra har den israeliska avskräckningsstrategin lidit ett allvarligt nederlag. Efter 1973 har fredstillståndet med länder som Egypten, Jordanien och Syrien byggt på Israels militära överlägsenhet. Hizbollahs framgångsrika motstånd den senaste veckan har brutit udden av denna strategi.

Framgången beror dock knappast på att den israeliska armén försvagats, utan på det faktum att Israel spelar efter diametralt andra regler än sina islamistiska fiender. Trots flera enskilda övergrepp agerar Israel grundläggande i linje med internationella rättsregler – hade landets försvarsstyrkor följt krigets egen logik och använt fullskaligt våld hade varenda by i södra Libanon varit jämnad med marken och dödsoffren kunnat räknas i tiotusentals om inte mer.
Den militanta islamismen däremot agerar helt utanför varje existerande regelverk. Hizbollah och Hamas söker skydd i bostadsområden, vid skolor och sjukhus, bakom kvinnor, barn och FN-posteringar. De offrar egna civila och utnyttjar sina egna ungdomar som självmordssoldater. De medel de använder är kort sagt amoraliska och de mål de eftersträvar är inte förhandlingsbara, vare sig ur deras egen eller motståndarens synvinkel.

Vad föreslår då EU och USA? Jo, eldupphör efterföljt av ett avtal om en internationell styrka med uppgift att avväpna Hizbollah. Det Israel de senaste veckorna har misslyckats med skulle alltså trupp från Nato åstadkomma. Vem kan tro på något sådant?

Naturligtvis är en vapenvila önskvärd av humanitära skäl, men vem föreställer sig att ännu ett stillestånd blir annat än en språngbräda för nya attacker från islamisternas sida? Förslagen visar inte bara att EU och USA står tomhänta politiskt och diplomatiskt, utan än värre att de önsketänker. De vill inte se att såväl Israel som väst står inför en fiende med totalitära anspråk. De verkar inte förstå att på en sådan motståndare biter varken överseenden eller eftergifter. De tycks blunda för det faktum att bakom Hizbollah och Hamas står Mellanösterns två mest antivästliga och omedgörliga regimer – Iran och Syrien. Som situationen i Irak visar är ingen stabilitet i området möjlig som inte inkluderar dessa båda länder. Men ingen av de två är intresserad av någon uppgörelse med Israel – Iran önskar inte ens samexistera med staten Israel.
Allt mer tyder därför på att en väpnad konflikt med Iran och Syrien ligger och väntar. Frågan är om den kommer före eller efter det att Iran har skaffat sig kärnvapen.

LENNART BERNTSON
Lennart Berntson är universitetslektor

BoB

lördag, 05 augusti, 2006  
Blogger Klas said...

Johan, Bob - Ni kanske har missat att mitt namn är en så kallad hyperlänk. Klickar man på mitt namn får man upp mitt efternamn och en kort beskrivning av mig. Jag ska se till att uppdatera profilen så att hela mitt namn visas vid kommentarer. Skillnaden mot er är att jag inte har så tveksamma åsikter att jag måste gömma mig bakom anonymitet.

Hade ni argumenterat som Lennart Berntson så kanske diskussionerna här inte varit på väg att spåra ur. Era egna argument är oerhört fattiga på innehåll. Vad ni visar är enbart att rasismen fått fäste i Sverige och att det är legitimt att prata om islamsk fundamentalism - när det är omöjligt att prata om judisk fundamentalism.

Och visst är 20% av Israelerna sekulära (vilket jag tycker är bra), och ytterligare 20% är muslimer, men det finns också extremism även i Israel. Det visar inte minst mordet på Rabin och diverse bosättare som löpt amok på lekplatser och i moskéer.

Nu spelar inte det så stor roll. För det här handlar inte om att avgöra skuldfrågan. Det handlar om att minimera lidandet för den libanesiska befolkningen. Jag hoppas att ni håller med om det. För i så fall kan vi diskutera var gränsen går för hur mycket lidande som är acceptabelt i förhållande till de "framsteg" som görs i konflikten. Det är också problemet med Lennart Berntsons inlägg - han nämner inte var gränsen går för det lidande man orsakar den libanesiska befolkningen.

lördag, 05 augusti, 2006  
Anonymous Anonym said...

Klas, du verkar vara en extremt självgod typ. Alla lever inte i blogsfären som du med all dess exhibitionism eller fokus på sina egna åsikter(oemotsagda).

Jag tycker att det L Berntson skrev stämmer mycket väl överens med hur jag ser på saken. Därför behöver jag inte ödsla min tid på futtig argumentering(bra mycket mer intelligenta och mäktiga män än både du och jag, har försökt i årtionden redan).

Extremism i Israel, javisst! Men den syftar inte till att förgöra allt och alla andra med andra "livsstilar". Dom flyger inte in i skyskrapor. Och spränger sig inte i luften med ett tjugotal kvinnor och barn som offer. Dom tågar inte i tusenta och vrålar "död åt demokratin eller väst".
Kort sagt dom vill bara sköta sig själva.

Johan

lördag, 05 augusti, 2006  
Anonymous Johan i Kanada said...

walle,

Det jag skrev är självklart inte rasistiskt (vilket du hävdar). Medan det är myket möjligt att den som tycker att det "finns för många av er" i Sverige är rasist.

I och för sig är inte Islam en ras, så rasism är nog inte den rätta benämningen.

lördag, 05 augusti, 2006  
Anonymous Johan i Kanada said...

klas,

Dina inlägg består till stor del i att kalla dina meningsmotsåndare rasister, helt utan grund och argumentation.

Och det är just denna gruppmentalitet, kollektivism, som gör att man krigar i mö. Dem mot oss! Om ni inte håller med måste ne vara rasister, för vi alla säger så!

Snacka om argumentation med fattigt innehåll!

lördag, 05 augusti, 2006  
Anonymous Matin B said...

Det spelar ingen roll vad Bob säger. Efter att ha postat "Men jag är ju man, vit och medelålders med utbildning, karriär, hög lön och väluppfostrade barn osv osv. " vill jag inte höra längre. Ofattbart töntigt skrivet. Då lyssnar jag hellre på Johan i Kanada faktiskt. ;-)

lördag, 05 augusti, 2006  
Anonymous Anonym said...

Jag bjuder på det Martin. Till skillnad mot många här tror jag inte jag kan omvända någon. Men det är viktigt att flera åsikter kommer till tals. Svensk media är som Klas, dom "spyr" på alla andra åsikter och kallar dem med automatik för "rasister"..

BoB

lördag, 05 augusti, 2006  
Anonymous Anonym said...

Klas, skaffa ett liv..

Nils

lördag, 05 augusti, 2006  
Anonymous Sara Svensson said...

"Extremism i Israel, javisst! Men den syftar inte till att förgöra allt och alla andra med andra "livsstilar"."

En folkrättsvidrig ockupation av Palestinska terretorier sedan decennier (och libanesiska för den delen), fängslande utan rättegångar, byggandet av en ny "järnridå", vägspärrar (där födande kvinnor inte ens släpps igenom till sjukhus), isolering av all infrastruktur (=barn, kvinnor, civilbefolkning dör) osv osv handlar alltså bara om att sköta sig själv? Ge dig.

Jag skulle uppskatta män/pojkar - om/när de tar en massa utrymme - i alla fall kommer med egna resonemang och inte bara skriver 20 rader där man förklarar att man inte gör så mycket eget intellektuellt arbete utan lutar sig tillbaka på äldre manliga auktoriteter.

Plattityder och förenklingar kring terrorism och islam och israels motiv kring sina "handlingar" och så vidare gynnar inte diskussionen i vid mening, denna tråd ser jag dock som ganska hopplöst förlorad.

Hanin, du är grym. En bra blogg och jag hoppas få höra mer om resan från dig själv.

/MVH Sara Svensson, Malmö

söndag, 20 augusti, 2006  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home